Werfmelding

Aangifte van werken

Ontdek onze toepassingen

Wie moet een werkmelding doen?

De aannemer moet aangifte doen van de geviseerde werken.werfmelding | werkmelding | aangifte van werken Hij moet alle inlichtingen verstrekken in de werkmelding. Daarbij gaat het om de bouwplaats, de opdrachtgever en eventuele onderaannemers.

Wanneer moet de aannemer een werkmelding doen?

De aangifte moet gebeuren vóór de eigenlijke aanvang van de werken. De aannemer moet ervan op de hoogte gebracht worden dat hij aangifte van werken moet doen. Indien de aannemer nieuwe partijen in een latere fase van de werken betrekt, moet hij ook hen toevoegen aan de melding.

Kan een werkmelding gewijzigd worden?

Bepaalde items van de aangifte kunt u wijzigen. Dat gaat dan vooral om de datum, de aard van de werken en het bedrag. De aangifte van werken wijzigen kan enkel via de beveiligde onlinedienst.

Moet de melding het einde van de werken vermelden?

Ja, wanneer die datum bereikt is, zal de werkmelding als ‘afgesloten’ beschouwd worden. Als de werken effectief zijn afgerond, moet er verder niets gebeuren. Als de werken echter nog langer zullen duren, moet de aannemer de einddatum aanpassen via de onlinedienst ‘Aangifte van werken’. Daarvoor zijn gebruikersnaam en wachtwoord nodig. Indien de aannemer niet over die login beschikt, kan hij ook schriftelijk, via e-mail of fax actie ondernemen. Hij vraagt dan een wijziging van de aangifte aan de RSZ.

Wat als er geen werkmelding gebeurd is?

In dat geval volgt een sanctie van 5% van het totale bedrag (excl. BTW) van de uitgevoerde werken.

Ontdek meer informatie over de aangifte van werken en de werfmelding.

INTERESSE? CONTACTEER ONS VOOR MEER INFORMATIE